Így spórolj súlyos ezreket a családi menün: még ma is működnek ezek az ősi trükkök

HelloVidék2024. február 23. 08:15

Ha a megemelkedett árak mellett továbbra is gazdaságosan szeretnénk főzni a családnak, mindenképpen érdemes mélyebben beleásnunk magunkat abba, hogy mi mennyibe kerül, melyek azok az alapanyagok, amelyek még mindig olcsónak mondhatók a magyar boltokban - írja a HelloVidék.

Bizonyos autentikus magyar fogások abszolút a reneszánszukat élik: ilyenek az egyszerű rántott levesek, mint például a köménymagos leves, amit fogyaszthatunk pirítóssal is levesbetét gyanánt. Egy korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, melyek a magyarok kedvenc filléres levesei: nem véletlenül szerepelt a listán a lebbencsleves, a tojásleves, a csirkemájas borsóleves vagy éppen a habart kompótleves, hiszen ezek mind-mind a létező legolcsóbb ételeink közé tartoznak.

A magyarok a levesek, főzelékek és olcsó, gyors egytálak mellett mindig kedvelték a különféle szegényesebb vagy gazdagabb káposztás egytálételeket, illetve bármit képesek voltak elfogyasztani burgonyával vagy rizzsel, sőt a különféle kásaételek is megoldották az éhség kérdését. A magyar konyhára nagy hatással volt a szocializmus idejében kialakult és a mai napig általánosnak mondható nagyüzemi étkeztetés, azaz a menza is: nem titok, hogy a magyarok kedvenc menzaételei elsősorban arról szólnak, hogy gazdaságos étkeztetési alternatívát nyújtsanak, az ízélmény viszont sokszor csak másodlagos.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
magyarország, családi, trükkök, magyar, magyarok, kedvenc,