Hírhedt villát árulnak a Balatonnál: mégis ki fogja ennyiért megvenni?

Pénzcentrum2024. február 23. 09:33

„Igény szerint kiirtható” nádassal reklámozzák a védett nádirtás miatt hírhedtté vált balatoni telek egyik villáját. Az ingatlanért 499 millió forintot kérnek. A bíróság tavaly már kimondta, hogy az építkezésen a földmunkát végző cég jogellenesen irtotta ki a védett nádas java részét.

"Igény szerint kiirtható nádassal" hirdetnek egy balatonakali sorházat: a Telex által kiszúrt hirdetésben egy saját stéges-bejárós, 125 négyzetméteres félvillát (egy ikerház egyik felét) hirdetnek egy 700 négyzetméteres telekkel együtt 499 millió forintér. Az ingatlan nincs még teljesen kész, a letarolt területen pedig egymás mellett több ilyen ház is sorakozik vélhetően egy lakópark részeként. 

Az ominózus nádas kiirtásának ügye a bíróságot is megjárta, 2019-ben valaki 150 méter hosszan, 8-12 méteres sávban letarolta a kiemelten védett nádast Balatonakali volt kempingjének partján - a mostani hirdetés a megmaradt nádasra utal. A Veszprémi Járásbíróság tavaly februárban kimondta, hogy a földmunkát végző kivitelezőt hivatalosan úgy bízták meg a mederkezeléssel, hogy azt az engedélyben meghatározott módon végezheti. Ennek ellenére a földmunkacég a bírósági adatok szerint az engedély kereteit jelentősen túllépve pusztította a nádast, és azt is tudták, hogy a nádirtással jogellenes tevékenységet végeznek. Az óvatos medertisztítás és partvédmű-renoválás helyett markolóval mentek a vízbe, a védett nádas felét kiirtották. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak fellebbeztek. 

Címkék:
otthon, Balaton, ingatlan, luxusingatlan, luxusvilla, villa, ingatlanhirdetés, jogsértés,