Megindult a roham a tavasz slágertermékeiért: mindenki ezeket keresi, lecsapnak az akciókra

Pénzcentrum2024. február 22. 13:32

Egyértelműen a szép időre készül Magyarország és a régió a legfrissebb adatok alapján, jelentősen megugrottak ugyanis a kerti eszközök és kültéri termékek kereséseinek számai. A változások rávilágítanak arra, hogy még ha hűvös is van egy picit, az emberek már tudatosan a tavaszra készülnek.

Bár még hűvös az idő odakint, Magyarország és a régió az Árukereső.hu legfrissebb adatai alapján már a tavaszra készül - derül ki az ár-összehasonlító oldal erről szóló közleményéből. Eszerint itthon több mint kétszeresére nőtt a levélszellőztetők iránti érdeklődés, és 75 százalékkal ugrottak meg a fűmag keresések. Ám 50 százalékos volt az ugrás az ablaktisztítóknál, és közel 70 százalékos a kültéri festékeknél is. Ezek mellett majdnem 3-szor többen kerestek török kávéfőzőket.

Csehországban a kerti szórakozás került fókuszba, ugyanis több mint 6-szor annyian kerestek trambulinokra. 40-60 százalék közötti a növekedés az üvegházak, kerti bútorok, medencék, valamint virágcserepek és -ládák esetében. Szlovákiában a top termék több mint 3-szoros ugrással az ablaktisztító, amit kb. 70 százalékos növekedéssel követnek maguk az ablakok és a kávéasztalok. Nem akkora mértékben, de kb. 25 százalékkal nőtt az érdeklődés itt is a virágtárolók iránt, ahogy a műtrágya is fókuszba került.

Romániában 42-69 százalék közötti a növekedés a csempék és padlóelemek, az elektromos kéziszerszámok, a fűnyírók, a hasítógépek és a napelemes rendszerek esetében, míg a horvátoknál az elektromos sövényvágó ollók (44 százalék), a robogók (21 százalék), a kultivátorok (26 százalék), a kültéri padlók (75 százalék), a teraszbútorok (67 százalék) és a gyerek triciklik (55 százalék) lettek egyre népszerűbbek. Szlovéniában több mint kétszeres a női futócipők keresésének száma, míg ez az arány 74 százalék Szerbiában – ahol 53 százalékkal többen kutattak férfi edzőcipőket is.

Címkék:
vásárlás, otthon, magyarország, webáruház, tavasz, kereskedelem, kert, internetes vásárlás, kertészkedés, árukereső,