Kiszivárgott: tényleg korlátoznák az iskolai mobilhasználatot?

Pénzcentrum2023. december 16. 09:58

Noha eddig arról volt szó, hogy a kormány nem szólna bele a diákok mobilhasználatába az iskolákban, most úgy tűnik, erre mégis számítani kell. Legalábbis erre utal egy szülői kérdőív, melyet a Kréta rendszeren keresztül küldtek ki az érintetteknek.

Bár korábban Pintér Sándor tárcája azt állította, nem készülnek az iskolai mobilozás központi tiltására, valami mégis mocorog az ügyben, a szülőket is megkérdezték róla, még a tanárok mobilhasználatáról is - írja az rtl.hu egyik olvasójukra hivatkozva, aki a Kréta rendszeren keresztül kapott egy erre vonatkozó kérdőívet.

Eszerint a belügy kutatásában többek között az alábbi két kérdést olvashatták a szülők:

  • Esetenként a pedagógusok magáncélra használnak mobiltelefont a tanórán, illetve gyermekfelügyelet alkalmával. Mi erről a véleménye?
  • A tanulók iskolai mobiltelefon-használatát az iskolai házirend szabályozza. Mi a véleménye a tanulók iskolai mobiltelefon-használatáról?

A portál felidézte, múlt hét kedden Csák János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium vezetője az Országgyűlés Népjóléti bizottsága előtt arról beszélt, hogy egy olyan tervezeten dolgoznak, amely szabályozná a mobiltelefonok iskolai használatát.

A köznevelés irányítása és igazgatása ugyanakkor a Belügyminisztériumhoz tartozik, Pintér Sándor tárcája azonban azt közölte, hogy hogy „a mobiltelefonok osztálytermi használatának kérdésköre nincs központilag szabályozva”, és ezt nem is tervezik, az intézmények saját házirendjükben dönthetnek a digitális eszközök tanórai és tanórán kívüli használatáról.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
kormány, iskola, oktatás, mobiltelefon, szabályozás, belügyminisztérium, tanulók,