Nagy rezsiváltozást jelentett be Lantos Csaba: így fognak kinézni az új gáz- és villanyszámlák

Pénzcentrum2023. december 4. 12:05

A miniszter szerint sem helyes, hogy az átalányrendszer miatti kompenzációra hónapokat kell várni, és sok kritika is érkezett ezzel kapcsolatban.

Az energiaügyi minisztérium már dolgozik a az MVM számlázásának átalakításán – erről beszélt Lantos Csaba energiaügyi miniszter az Országgyűlésben a gazdasági bizottsági meghallgatásán. Mint elmondta, a tavalyi rezsicsökkentéskor egy bonyolult rendszer lépett életbe, amikor a kedvezményes tarifa mellé bevezették a lakossági piaci árat és az ügyfélév innentől kezdve eltért a kedvezmény igénybevételének időszakától.

Lantos Csaba hozzátette, hogy bár az MVM az éves kedvezmény mértékéig kompenzálja a fogyasztókat, ez sok hónapon át nem történik meg, vagyis meglátása szerint a fogyasztók ilyenkor gyorshitelt adnak az MVM-nek, és ennek az eljárásrendszernek jogos a kritikája. Elmondása szerint tehát épp ezért dolgoznak azon, hogy a számlázási rendszer egyszerűbb legyen, de hogy mikor lehet mindebből valóság, arra nem tért ki.

Címkék:
gáz, energia, gázszámla, rezsicsökkentés, kedvezmény, számlázás, mvm, rendszer, minisztérium, miniszter, rezsiemelés, lantos csaba, mvm next,