Hamis gázszámlákat küldözgetnek magyar ügyfeleknek: ezeket be ne fizesd, nagy lenyúlás

Pénzcentrum2023. november 30. 09:31

Hamis gázszámlák érkeznek e-mailen keresztül, melyek a korábbiakkal ellentétben teljesen hitelesnek tűnnek és a befizetendő összeg is reális. Ugyanakkor az MVM Next online ügyfélszolgálat, minden esetben szerepel rajta a szerződéses folyószámla száma, a számla száma és az átutaláshoz szükséges adatok. 

Az Infostart szerkesztőségének birtokába kerültek olyan, e-mailen kiküldött "gázszámlák", amelyek teljesen reális összeg befizetésére akarják rávenni az embereket. Maga az e-mail nagyon hivatalosnak és ügyfélbarátnak tűnik, a számla értéke teljesen megfelel a mostani várható összegeknek.

Sőt, még arra is felhívják a figyelmet, hogy nem szabad bedőlni az adathalász kísérleteknek. Az MVM általában arra hívja fel a figyelmet, hogy az MVM Next online ügyfélszolgálat, minden esetben szerepel rajta a szerződéses folyószámla száma, a számla száma és az átutaláshoz szükséges adatok. Online ügyfélszolgálati honlapjukon sosem kérnek bankkártya adatokat, ezeket a biztonságos banki felületen kell csak beírni - emlékeztet a lap

Címkék:
számla, hamis, gázszámla, online, mvm,