Itt a kormány bejelentése: újabb elemmel bővülnek a családtámogatások a CSOK Pluszon felül

MTI2023. november 27. 15:33

Újabb, negyedik elemmel bővül a családtámogatási rendszer - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hornung Ágnes emlékeztetett, hogy a magyar családtámogatási rendszer minden élethelyzetre megoldást kínál, a teljes életutat lefedi. Az intézkedéseknek eddig három fő pillére volt: az otthonteremtés, az anyagi biztonság és a döntési szabadság a munka, illetve a magánélet között. A már meghozott több mint harminc intézkedés nagyobb része ebbe a három pillérbe tartozott.

Hozzátette: az otthonteremtési támogatás 2024 januárjától tovább bővül. A döntési szabadságot erősítő intézkedés például a bölcsődei infrastruktúra fejlesztését jelenti, és ezzel az volt a cél, hogy azok a szülők, akik visszatértek volna a munka világába, ezt szabadon megtehessék - mondta Hornung Ágnes.

A családtámogatási rendszert minden évben felülvizsgálja a kormány, és a pillérek most kiegészülnek a testi, lelki és szellemi egészséggel. A családokat érintő problémák közül kiemelte, hogy ma a fiataloknak nehéz párt találni, az emberek a digitális világhoz kénytelenek adaptálódni, az idősek között pedig jóval nagyobb számban fordul elő a demencia, mint korábban. A kormány ezekere a problémákra szeretne megoldásokat kínálni az újabb intézkedésekkel - közölte.

Ezek mind olyan intézkedések, amelyek jobbá tehetik az emberek életét. Ha mind testileg, mind szellemileg, mind lelkileg jól vagyunk, akkor az a családok érdekét szolgálja rövid távon is, de a fő eredményük hosszú távon tud megmutatkozni - fogalmazott az államtitkár. Szólt arról is, hogy

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

jelenleg kidolgozás alatt állnak a negyedik, átfogó és komplex pillérhez tartozó javaslatok, amelyekkel mind a családokat, mind a fiatalokat, mind pedig az időseket segítenék.

Címlapkép: MTI/Komka Péter

Címkék:
kormány, munkahely, munka, családtámogatás, intézkedés, családtámogatások,