Fontos részlet derült ki az új napelemes pályázatról: rengeteg magyar háztulaj járhat vele jól?

Pénzcentrum2023. november 25. 12:24

Egy szakmai egyeztetésről kiderült, hogy várhatóan a korábban bejelentetthez képest nagyobb kapacitású napelem és tároló együttes létesítéséhez is lehet majd támogatást igényelni.

A korábbi bejelentéshez képest nagyobb kapacitású napelem és tároló együttes létesítéséhez is lehet majd támogatást igényelni - derült ki a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség Facebook-posztjából. Korábban arról volt szó, hogy a háztartások 4 kW-nyi kapacitású napelemre és 8 kWh-nyi kapacitású akkumulátoros tárolóra kérhetnek 65 százalékos vissza nem térítendő támogatást az új Napenergia Plusz programban.

Most újabb szakmai egyeztetés volt az Energiaügyi Minisztérium és az iparági szereplőinek képviselői között a 75 milliárd forintos keretösszegű napelemes pályázat kapcsán. Itt Steiner Attila államtitkár megerősítette, hogy a korábbi bejelentéshez képest nagyobb kapacitású napelem és tároló együttes létesítéséhez is lehet majd támogatást igényelni - a szervezetek javaslataik szerint várhatóan 5-10 kW-os inverter-tároló méretre változhat.

A szakmai egyeztetések tovább folytatódnak a szövetségek és a minisztérium között, mert a határidő nagyon közeli és sok nyitott kérdés van még, ami érinti az új napelemes beruházásokat, a napelemtulajdonosokat és a szolárpiaci résztvevőket

- írta a szervezet.

Loading...
Címkék:
otthon, pályázat, támogatás, facebook, napelem, állami támogatás, napelem szövetség, napelemstop,