Klasszikus sóskamártás recept: így készül a sóskamártás tejjel, friss vagy mirelit sóskából

Pénzcentrum2023. november 18. 18:02

Az ősz vége felé járva kiemelt fontosságú, hogy biztosítsuk szervezetünknek a megfelelő vitamin- és tápanyagmennyiséget: ilyenkor mindig érdemes minél több főzeléket, zöldséges mártást fogyasztani. Tipikus, egész évben elérhető egészséges magyaros főzelék a sóskamártás, ami nem csak egyszerűen elkészíthető, de még az ára is kedvező. Nézzük, hogyan készül a hagyományos sóskamártás tejjel, egy olyan sóskamártás recept, amit mindenki el tud készíteni.

Cikkünkben a hagyományos sóskamártás készítése kapcsán árulunk el fortélyokat olvasóinknak: mutatjuk, hogy a legegyszerűbb hagyományos sóskamártás recept szerint hogyan készül a sóskamártás tejjel! Tudtad, hogy a sóskamártás friss sóskából és mirelit sóskából is elkészíthető? Nézzük, mit ír a hagyományos sóskamártás recept, hogyan készül a sóskamártás friss sóskából és mirelitből, avagy hogyan készül a sóskamártás tejjel, egyszerűen!

Hagyományos sóskamártás recept

A sóskamártás egy egyszerű főzelék, amivel gyakran találkozhatunk a magyar menzákon, azonban mégis csak akkor a legfinomabb, amikor a Nagyi féle hagyományos sóskamártás recept szerint készítjük. Nézzük, hogyan készül a sóskamártás tejjel!

A sóskamártás hozzávalói

  • 1 kg friss sóska vagy 450 g mirelit sóskapüré
  • 3-4 ek napraforgóolaj
  • 2 ek búzafinomliszt
  • 5 dl tej
  • só, bors ízlés szerint
  • kristálycukor ízlés szerint

A sóskamártás elkészítése

  1. Tegyük egy fazékba az olajat, dinszteljük meg rajta az alaposan átmosott majd felaprított sóskaleveleket (ha a sóskamártás friss sóskából készül) vagy egyszerűen öntsük rá a kiolvasztott mirelit sóskapürét.
  2. Szórjuk meg egy kevés liszttel, keverjük el benne alaposan, majd húzzuk fel tejjel. Sózzuk és borsozzuk a sóskamártás alapját, tegyünk bele kristálycukrot ízlés szerinti mennyiségben (1-2 ek elég), végül főzzük össze.
  3. Amikor kész a sóskamártás, ízlés szerint dolgozzuk simára botmixerrel, majd tálaljuk pár szelet főtt hússal, főtt burgonyával vagy főtt tojással – ezk mind kiváló feltétek a sóskamártás mellé.
Címkék:
otthon, recept, mirelit, zöldségek, egészséges, receptek,