Újra bevezetik itthon a népszerű támogatást: félmillió forint is járhat évente rengeteg családnak

Pénzcentrum2023. november 8. 13:33

Újra igényelhető lesz a bölcsődei támogatás – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.  

Újra igényelhető lesz a bölcsődei támogatás – írja a 24.hu a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának bejelentése nyomán. Hornung Ágnes közölte, hogy várhatóan a korábbi 40 ezer forintnál magasabb összegre lehet majd pályázni, és a támogatásra formától függetlenül minden bölcsődei ellátásban részesülő gyerek szülője jogosult lesz.

A kevésbé fejlett régiókat kiemelten fogják támogatni, továbbá 30 százalékkal magasabb összegre lesznek jogosultak az egyedülálló és a menekült hátterű szülők, valamint a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyereket nevelők, a rendszeres gyerekvédelmi kedvezményre jogosultak, továbbá a sajátos nevelési igényű vagy korai fejlesztésre jogosult családok.

Az államtitkár azt is megemlítette, hogy a támogatás keretösszege 5,5 milliárd forint, melyre az új igényléseket jövő évtől lehet benyújtani, ugyanakkor visszamenőlegesen is lehetőség lesz a támogatások kifizetésére.

Címkék:
támogatás, bölcsőde, bölcsődei ellátás, minisztérium, innováció, államtitkár,