Hivatalos! 75 milliárd forintos vissza nem térítendő napelemtámogatási program érkezik

Pénzcentrum2023. október 6. 15:03

Az Energiaügyi Minisztérium Facebookon jelentette be, hogy útnak indul a Napenergia Plusz Program, aminek keretében a kormány olyan modern háztartási kiserőművek telepítésében segítene, ami nemcsak a napelemek telepítését, de az energiatárolását is magában foglalja.

Az Energiaügyi Minisztérium a Facebookon jelentette be, hogy útnak indul a Napenergia Plusz program, aminek keretei között olyan modern háztartási kiserőműveket támogat a kormány, ami nemcsak a napelemek telepítését, hanem a tárolását is magában foglalja.

A 75 milliárd forintos keretösszegű pályázat keretei között a családok kaphatnak vissza nem térítendő támogatást, ami a telepítési költségek 65 százalékát fogja fedezni.

A kormány olyan modern háztartási kiserőművek létesítéséről döntött, ami nemcsak a napelemek telepítését, hanem az energiatárolást is magában foglalja. Ezért olyan pályázatot írunk ki, amely támogatja a családok számára az általuk megtermelt zöldenergia felhasználását és tárolását is

– mondta el Koncz Zsófia, parlamenti államtitkár.

Loading...
Címkék:
otthon, pályázat, támogatás, napenergia, milliárd, program, minisztérium, modern, energetikai felújítás, energetikai korszerűsítés,