Csökkenti a lakossági gáz árát a kormány: itt a rendelet az összes részlettel

Pénzcentrum2023. október 3. 19:28

Gázárszabályozással összefüggő miniszteri rendeletet módosított a kormány. Egységesítették a gáz megajoule-ban megadott árát, ez a gyakorlatban árcsökkentést jelent. 

A Magyar Közlöny 139. számában szúrta ki az Infostart, hogy a kormány fontos árat módosított a lakossági gáz esetén. Meghatározták "az egyetemes szolgáltató által az I. árkategória esetében alkalmazandó díjakat". Október 1-jétől egységesen 2,256 forint/MJ, ezzel egy korábbi még 2016-os rendeletet módosítottak, abban 2,264 forint/MJ szerepelt. Ez azért is nagy változás, mert eddig előfordult olyan is, hogy különböző gázszolgáltatóknál ez az ár más és más volt, de ez alapján október 1-től ez az már egységes.

Kedden az MVM honlapján is megjelent ezzel kapcsolatban egy közlemény. Ebben azt írják, hogy október 1-jétől a korábban elosztónként eltérő árakat az egész országra a legalacsonyabb árszinten egységesítették az egyetemes földgázszolgáltatásban. Az MVM 2023. október 6-ig diktálási lehetőséget biztosít érintett földgázügyfeleinek. A diktálás nem kötelező, diktálás hiányában az egyetemes szolgáltató becsült mérőállást alkalmaz.

 

Címkék:
gáz, gázóra, csökkenés, gázfűtés, gáz ára,