Óriási bajban Magyarország legnagyobb egyháza? Megszólalt a Püspöki Kar, ezt nem lehet titkolni

Pénzcentrum2023. szeptember 27. 09:51

A nemzetközi tendenciák a népszámlálás adataiban is megfigyelhetőek, amelyek alól hazánk és ezen belül katolikus közösségeink sem képeznek kivételt - reagált a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra, hogy a népszámlálás szerint 20 év alatt megfeleződött a katolikusok száma Magyarországon.

Két évtized alatt megfeleződött a római katolikusok száma hazánkban. Amíg 2001-ben 5,3 millió ember vallotta magát római katolikusnak, 2011-ben már csak 3,7 millió, míg 2022-ben már csak 2,6 millió - derült ki a KSH adataiból. A népszámláláson 40 százalék nem válaszolt a vallást érintő kérdésre, a válaszadók negyede viszont nem vallásos.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a 24.hu szerint úgy reagált, hogy örömükre szolgál, hogy bár a lakosság negyven százaléka nem válaszolt a vallási, felekezeti hovatartozásra vonatkozó kérdésre, mégis vallásosságukat kimondottan kinyilvánító honfitársaink több mint kétharmada a Katolikus Egyházhoz tartozónak vallotta magát.

A nemzetközi tendenciák a népszámlálás adataiban is megfigyelhetőek, amelyek alól hazánk és ezen belül katolikus közösségeink sem képeznek kivételt. Ez feladatot jelent a Magyar Katolikus Egyház számára is. Ferenc pápa magyarországi látogatása során elhangzott szavai erősítenek bennünket küldetésünkben, aki arra buzdított, hogy a keresztény közösség jelen legyen és tanúságot tegyen

- írták.

Címkék:
otthon, népszámlálás, egyház, adatok, katolikus, katolikus egyház,