Rezsiterror: így kaphatsz te is 100 milliós villanyszámlát, hiába vagy az átalányod alatt

Pénzcentrum2023. szeptember 20. 18:31

Horrortörténet terjed a TikTok berkein belül. Történt ugyanis, hogy Almási Gergely az oldalon osztotta meg a történetét, ami szerint az EON-tól kapott egy nem kisebb, mint 158 millió forintos számlát. De hogy lehet ez?

Almási Gergely nemrég osztotta meg a nagyérdeművel TikTokon, hogy hogyan járt. Történt ugyanis, hogy a férfi nem kevesebb, mint 158 millió forintos villanyszámlát kapott kézhez a napokban.

Az anyagitudatosság jegyében muszáj vagyok veletek ezt megosztani. 158 millió forintos számlát kaptam az EON-tól. Tudjátok, hogy hogyan? – kezdett bele Gergely a történetbe. A férfiéknél most volt ugyanis az éves leolvasás, ahol is 4090-et mutatott az óra. Azonban előtte volt egy átalány becsült számla, ahol 4140-et gondoltak rögzíteni.

Az EON rendszere pedig valószínűbbnek tartotta, hogy körbefordult az óra, mint azt, hogy 50 kW/h-val kevesebbet fogyasztottam

– mesélte a károsult, hozzátéve, hogy az ügyintéző jelezte neki, hogy van egy 158 milliós tartozása, ami nem minden. Ugyanis esedékes lenne befizetni az újra megállapított átalányt is, ami immáron 23 millió forint.

Címkék:
otthon, rezsi, villany, forint, villanyszámla, óra, millió, eon, tiktok, rezsicsekk, átalány,