Így lehet töröltetni a legbrutálisabb villanyszámlát is, ha nem jogos: elárulta a trükköt a Szakiellenőr

Pénzcentrum2023. szeptember 8. 17:02

Megoldódott a Szakiellenőr 296 ezres villanyszámlájának ügye: a YouTube-os annak ellenére kapott 300 ezres villanyszámlát, hogy napelemes rendszere megtermelte a fogyasztásukat. Most beszámolt a fejleményekről, és arról, mi történt az ügyfélszolgálaton.

A Pénzcentrum is beszámolt a Szakiellenőr történetéről: a YouTube-ról ismert Rezsnyák Péter annak ellenére kapott brutális villanyszámlát, hogy napelemrendszere már fél éve termeli az áramot - elmondása szerint bőven fedezte is a fogyasztásukat.Mindennek ellenére 5 havi, majdnem 300 ezer forintos villanyszámlát postázott neki a szolgáltató.

Most a szakember megosztotta a történet folytatását, bementek az ügyfélszolgálatra: mint kiderült, egy alkalmazott az első videója megjelenése után felhívta, és háttérinfóként elárulta, vannak gondok a szolgáltató rendszerével, nem lepődött meg az eseten. Az ügyfélszolgálaton végül megoldották a kérdést, törölték a 296 ezres számlát, végül csak egyhavi csekket kellett befizetni, de azt is csak azért, mert egy hónapig nem kapcsolták rá a napelemeket a rendszerre - így akkor még "rendesen" kellett fizetni az átalányt.

Ha valaki vitatja a számlája jogosságát, az is menjen be az ügyfélszolgálatra, ha meg lehet oldani a dolgot, akkor segíteni fognak - javasolta.

Címkék:
otthon, rezsi, áramszolgáltató, napelem, villanyszámla, szaki, szolgáltató, youtube, hmke,