Friss hírek a lezuhant rendőrségi helikopterről: ezért történhetett a baleset a Balatonnál

Pénzcentrum2023. szeptember 8. 16:33

Repülésre alkalmas állapotban kezdte meg szolgálatát a tegnapi nap folyamán Balatonba zuhant helikopter és annak személyzete – írja a police.hu. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.  

A Pénzcentrum is beszámolt róla, hogy szeptember 7-én Balatonszéplak-felső közelében a Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter. Az MD500E típusú légi járművet még aznap, 19 óra 43 perckor kiemelték a tóból. Személyi sérülés nem történt.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a jármű minden előírt technikai felkészítésen, vizsgán, éves és időszakos karbantartáson részt vett, azokon megfelelt, így a gyakorlatot repülésre műszakilag alkalmas állapotban kezdte meg. A pilóták ugyancsak valamennyi előírásnak megfelelően, felkészülten kezdték meg szolgálati feladatukat.

A rendkívüli légügyi eseményekre vonatkozó eljárásrendnek megfelelően a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya hivatalból indított eljárást. Az eset kivizsgálásának lezárásáig a baleset okáról megalapozott kijelentés nem tehető.

Címlapkép: MTI/Vasvári Tamás

 
Címkék:
Balaton, baleset, rendőrség, helikopter, police.hu,