Minden idők legmelegebb nyarát mérték az idén: tényleg mind megsülünk lassan?

Telex2023. szeptember 6. 21:01

Az EU Kopernikusz Klímaváltozási Szolgálat közlése szerint az idei nyár messze a legmelegebb volt azóta, hogy hiteles méréseket végeznek.

Az EU Kopernikusz Klímaváltozási Szolgálat közlése szerint az idei nyár messze a legmelegebb volt azóta, hogy hiteles méréseket végeznek – írja a Telex a Politicóra hivatkozva. A globális átlaghőmérséklet 16,77 Celsius-fok volt, ami 0,66 fokkal haladta meg az 1991-2020 közötti időszak átlagát.

A globális hőmérsékleti rekordok 2023-ban továbbra is folyamatosan dőlnek meg, a legmelegebb augusztus követte a legmelegebb júliust és júniust, ezzel a legforróbb boreális nyárral néztünk szembe egészen 1940-ig visszanyúlóan”

- mondta Samantha Burgess, a Kopernikusz igazgatóhelyettese.

Az európai nyári átlaghőmérséklet 19,63 Celsius-fok volt, ami 0,83 fokkal haladta meg az átlagot. A rekordok következtében jelentősen megemelkedett a tengerfelszín hőmérséklete, ami tengeri hőhullámokhoz vezetett egész Európában.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tengerfelszín globális hőmérséklete egész augusztusban folyamatosan emelkedett, és elérte a 20,98 fokot, ami a legmagasabb havi átlag a mérések kezdete óta. A felmelegedés várhatóan még rosszabb lesz az El Niño csendes-óceáni kialakulásával.

 

Címkék:
időjárás, kánikula, nyár, hőmérséklet, globális felmelegedés, hőhullám,