Megszólalt végre a GVH is a gázszámlák ügyében: erről jobb, ha tudnak a magyar felhasználók

Pénzcentrum2023. szeptember 5. 15:01

A tegnapi napon több sajtóorgánum is hírt adott arról, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egy bejelentés alapján gázszámlák miatt folytat vizsgálatot, ezzel kapcsolatban most arról tájékoztatnak, hogy jogszabályi okokból nincs lehetőségük információkat adni a hozzá érkező bejelentések kezelése során keletkezett adatokról.

A tegnapi napon több sajtóorgánum is hírt adott arról, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) egy bejelentés alapján gázszámlák miatt folytat vizsgálatot. Ezzel kapcsolatban keddi közleményükben arra hívják fel a figyelmet, hogy a nemzeti versenyhatóság az induló versenyfelügyeleti eljárásokról minden esetben saját hatáskörben ad tájékoztatást. Az, hogy egy bejelentés megfelel a formai és tartalmi követelményeknek nem jelenti versenyhatósági vizsgálat megindítását. A bejelentéssel és a panasszal kapcsolatos eljárás ugyanis nem része a versenyfelügyeleti eljárásnak.

Mint írják, a Gazdasági Versenyhivatalnak jogszabályi okokból nincs lehetősége információkat adni a hozzá érkező bejelentések kezelése során keletkezett adatokról. A GVH szakértői a beérkező bejelentéseket minden esetben szakszerűen megvizsgálják, értékelik, majd a bejelentőnek adnak tájékoztatást a bejelentésről a vonatkozó jogszabályi előírások szerint. A bejelentő sajtónyilatkozatai semmilyen módon nem befolyásolják a GVH munkáját és a bejelentés értékelését.

Címkék:
otthon, gázszámla, gvh, gazdaság, versenyhivatal, bejelentés, gazdasági válság,