Mégis zöld utat kaphatnak az erkélynapelemek? Fontos módosítást készítenek elő

Pénzcentrum2023. szeptember 1. 08:44

Kezdeményezi a II. kerület önkormányzata, hogy engedélyezhető legyen az erkélyi napelemek telepítése és üzemeltetése. A polgármester közölte, hogy az önkormányzati rendelet vonatkozó szabálymódosításakor a lehető legnagyobb könnyítésre törekszenek. A testület egyeztetéseket, jogszabály-módosításokat kezdeményez.

Kezdeményezi a II. kerület önkormányzata, hogy engedélyezhető legyen az erkélyi napelemek telepítése és üzemeltetése - közölte a Facebookon Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere. Mint kifejtette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a megfelelő elszámolás mellett egyszerűbben lehessen a napelemes rendszereket telepíteni.

A megújuló energiaforrások szerepe egyre inkább felértékelődik, ezért fontos, hogy minden eszközzel támogassuk térnyerésüket. Ennek szellemében döntöttünk mai testületi ülésünkön arról, egyeztetéseket és jogszabály-módosítást kezdeményezünk, hogy jobban elterjedhessenek a költséghatékony napelemes megoldások, mint például az erkélynapelemek, és biztosított legyen az egyszerű, átlátható, a felhasználóknak megtakarítást eredményező szaldós elszámolási rendszer és szabályozási környezet

- fogalmazott a városvezető. Őrsi Gergely hozzátette, az önkormányzati rendelet vonatkozó szabálymódosításakor a lehető legnagyobb könnyítésre törekszenek.

Loading...
Címkék:
otthon, önkormányzat, rezsi, rezsicsökkentés, napelem, jogszabály, könnyítés, rendelet, jogszabályváltozás, jogszabályok, rezsiemelés,