Most érdemes belevágni a lakásfelújításba: piszkosul jól járhat, aki gyorsan lép

HelloVidék2023. augusztus 24. 08:59

Az elmúlt években jelentősen megdrágultak a csempék, a kérdés az, hogy ez meddig tarthat, és mennyire járnak jól azok, akik most akarnak csempét vásárolni.

Továbbra is lejtmenetben a magyar építőipar, alig építenek új lakásokat, visszaesett a lakásfelújítás, rengeteg szakember hiányzik Magyarországról. Már tavasszal megkongatták a vészharangot a hazai építőipari cégek. Ahogy a HelloVidék pár hónappal ezelőtt megírta, olyan spirálba került az iparág, amiből nehéz kijönni. A legfrissebb KSH-adatok szerint 2023. júniusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,8%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól. A Praktiker és Juhász Attila, az Újház Piramis Építőház ügyvezetője beszélt az árakról.

2021 óta a termékkörben átlagosan legalább 50% áremelkedést tapasztaltunk. Az alacsonyabb árú szegmensben nagyobb volt a növekedés, ezen lapok gyártási költségeiben jelentős arányban van jelen az alapanyag és energiaárak növekedése. Bár van némi visszarendeződés a korábbi árak visszatérésére nincs már remény – mondta el Juhász Attila, míg a Praktiker azt emelte ki, hogy üzleteikben több burkolatnak is csökkent az ára az elmúlt hónapokban.

Címkék:
építőipar, lakásfelújítás, praktiker, adatok,