Megszólalt Putyin a Wagner-vezér haláláról: megdöbbentő, mit mondott az orosz elnök

Pénzcentrum2023. augusztus 24. 18:35

Putyin a repülőgép-szerencsétlenség óta először nyilatkozott Prigozsinról: "nehéz sorsú embernek" nevezte a Wagner-főnököt - írja a CNN.

A Jevgenyij Prigozsin halálát okozó repülőgép-szerencsétlenség óta tett első nyilatkozatában Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy a Wagner-alapító "nehéz sorsú, de tehetséges ember" volt.

Mint arról mi is beszámoltunk, 2023. augusztus 23-án lezuhant egy magánrepülő az oroszországi Tver megyében, melynek az orosz hatóságok szerint az utaslistán Jevgenyij Prigozsin, a Wagner katonai magánvállalat alapítójának neve is szerepelt.

Az incidens pontosan két hónappal a Prigozsin által alapított Wagner zsoldoscsoport zendülése után történt. A katonai magánvállalat fegyveresei Kelet-Ukrajnából kiindulva elfoglalták akkor Rosztov-na-Donu várost és fegyveres gépkocsioszlopot indítottak Moszkva felé, az orosz hadvezetés színvonala és állítólagos korrumpáltsága ellen tiltakozva.

A másfél napig tartó lázadás, amelyet számos elemző a legkomolyabb kihívásnak tekintett Vlagyimir Putyin orosz elnök több mint két évtizede tartó kormányzására, a nyilvánosság számára tisztázatlan körülmények között ért véget, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő közvetítésével. Prigozsin elrendelte erőinek visszavonulását. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Prigozsin az elmúlt napokban Afrikából jelentkezett be videón, kijelentve, hogy a csoport a kontinens több országában aktívan tovább szolgálja az orosz érdekeket. Több, a Wagner-csoporthoz köthető Telegram-csatorna szerint a gépet, amelynek a 62 éves Prigozsin az utaslistáján szerepelt, lelőtték.

MTI/AP/Prigozsin Sajtószolgálat

Címkék:
oroszország, putyin, orosz, repülőgép, szerencsétlenség, elnök, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,