Egyre több magyar fiatal bukja az egyetemet: nem tehetnek róla, de reménytelen a helyzet

Pénzcentrum2023. augusztus 24. 09:23

Van olyan, vidékről most a fővárosba készülő egyetemista, aki inkább passziváltatja már a legelső félévét is, mert nem tud kifizetni egy albérletetet, és a bejárás sem megoldható. Kollégiumi férőhely alig van.

Ha már ennyire túlárazottak a budapesti albérletek, és kollégiumi férőhely is alig van, akkor már nem szeretnék egy roskadozó garázsban lakni, havonta akár 150 ezer forintért - ezt mondta az egyik egyetemista az RTL Híradónak, mikor arról kérdezték, mennyire megoldott a lakhatás azoknak, akik vidékről költöznek fel a fővárosba egyetemi tanulmányaik miatt.

A Híradónak nyilatkozó diákok elmondták, hogy alig lehet kollégiumi férőhelyet találni, ráadásul az a kevés is visszautasítja őket, amelyiket nagy nehezen felhajtják. Sokan tehát albérletben gondookodnak, de szerintük ezek is túlárazottak a fővárosban.

Habár nagyon szeretnék feljutni a városba, van egy szint, ami alá nem igazán süllyedek. Hogyha már fizetek a lakhatásomért, nem is kevés pénzt, akkor ne egy random családi ház garázsában kelljen laknom fürdőszoba nélkül, egy helyiségben, egy leszakadó ággyal meg talán egy roskadó asztallal

- mondta Adrián, aki szintén Budapesten szeretne helyet találni - az, hogy vidéki lakhelyéről járjon fel a fővárosba, számára nem megfizethető alternatíva.

Címkék:
otthon, albérlet, kollégium, főváros, egyetemista, egyetemisták, albérlet árak,