Nagyot nézhet számos balatoni ingatlantulaj: nekiálltak az azonnali bontásnak a hatóságok

Pénzcentrum2023. augusztus 9. 09:45

Balatonmáriafürdőn a vízügy emberei bontják az illegális stégeket, és flexszel vágják le a stégekre rakott kapukat – írja a hírbalaton.hu

Galácz György, Balatonmáriafürdő polgármestere a lapnak elmondta, 33 éve dolgozik a település élén, de eddig nem tett egy hatóság sem érdemben lépéseket az illegális stégek felszámolása ellen, ezért azok egyre szaporodtak. „Csak üdvözölni tudom, hogy a vízügy, amelyik nem is hatóság, nem tűr tovább” – fogalmazott. Galácz György közölte, hogy lakossági bejelentések nyomán jelentek meg a vízügy emberei, szedik le a kapukat a stégekről, és megkezdték több illegális bejáró elbontását is a tóparton.

A polgármester tudomása szerint, ahol szerepel név az engedély nélküli stégeken, ott a tulajdonosokat megpróbálják elérni, hogy maguk bontsák el, számolják fel a bejárókat, vagy ha arra van lehetőség – főleg a vízben lévő víziállásoknál – ott szerezzenek rá engedélyt. Különben ki kell fizetniük az elbontatást, ami többszázezer forint is lehet. Az önkormányzat felmérése szerint Balatonmáriafürdő mintegy 7-8 kilométeres partszakaszán már 120 illegális bejáróstég található.

Címkék:
Balaton, illegális, bontás, hatóság, vízügy, ,