Megint ítéletidő! Zivatar, jégeső is lecsap ezekre a megyékre, durva idő jön

Pénzcentrum2023. július 19. 10:45

Heves zivatarok, jégeső is lehet ma, nagyon durva lehet az időjárás.

A mai nap folyamán több hullámban várható zivatarok, heves zivatarok kialakulása. A cellákat általában viharos széllökések (60-80 km/h), intenzív csapadékhullás, valamint jégeső (~1-2 cm) kísérheti - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Heves zivatarok kialakulására elsősorban a késő délutáni, esti óráktól a délnyugati (itt nagyobb eséllyel várható zivatarrendszer is), valamint az északkeleti területeken van esély. A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó szélroham (>90 km/h), felhőszakadás (20-30 mm) és nagyméretű jég (> 3-4 cm, nagyobb jégátmérő északkeleten valószínűsíthető) is társulhat. A zivatartevékenység különösen a déli országrészben az éjszakai órákban is folytatódhat.

A heves időjárási jelenségek potenciális területi kiterjedése miatt ma a délnyugati országrészben akár a piros fokozat is kiadásra kerülhet.

A hőség ma még velünk marad, de aztán elvonul: az északkeleti országrész kivételével nagy területen alakulhat 25, 26 fok közelében a napi középhőmérséklet értéke. Csütörtöktől mérséklődik a meleg, főként már csak a Dél-Alföldön kell 25 fok feletti középhőmérsékletre számítani. 

Címkék:
időjárás, ítéletidő, zivatar, időjárásjelentés, idő, jégeső, viharos szél, zivatarok,