Egy forintért juthatsz telekhez ezen a magyar településen: semmi előfeltétel nincs

Pénzcentrum2023. május 11. 19:13

Az elöregedést szeretné megállítani egy magyar község önkormányzata, nem mindennapi akciót hirdettek.

Egyetlen forintért vehetünk építési telket a Tolna vármegyei Tolnanémedi településen. A község vezetése azt szeretné elérni, hogy a fiatalok végre elkezdjenek megtelepedni, mert az elöregedés súlyos problémát jelent.

Vígh László, a község polgármestere hozzátette, körülbelül tíz, 3000-4000 négyzetméteres - közművesített vagy könnyen közművesíthető - telket kínálnak az építkezőknek. Az igénylésnél nincs életkori megkötés, a telkek a vásárlástól számítva tíz évig nem idegeníthetők el. A cél az, hogy nőjön a lakosok száma, azt szeretnék, ha fiatalok helyben maradnának vagy letelepednének Tolnanémediben - mondta.

Megjegyezte, hogy a községben 2017-ben még 1100-an éltek, 2022-ben már csak 991-en. A lakosság elöregedett, a továbbtanuló fiatalok pedig jellemzően nem költöznek haza. Közlése szerint a környéken 2-5 millió forintért lehet közművesített építési telket vásárolni. A polgármester azt is mondta, hogy a településen minden feltétel adott a nyugodt családi élethez. Az elmúlt években megújult az óvoda, a volt általános iskola és a művelődési ház, és a közeli Nebojsza-dombon lévő kilátó- és pihenőhely.

Címkék:
otthon, magyarország, falu, fiatal, település, fiatalok, öregedés, elöregedés, község, településfejlesztés, települések,