Így készíthetsz virágokból szörpöt idén tavasszal: filléres megoldás

HelloVidék2023. május 5. 08:15

Fillérekből elkészíthető, és a boltba se kell menni többet, ha elsajátítjuk a receptet.

Legyen szó anyák napjáról, nyári születésnapokról, névnapokról, akár házassági évfordulókról, mindannyiunkkal előfordulhatott már, hogy falba ütköztünk a tökéletes, szívből jövő, mégis egyszerű ajándék megtervezése során. Bármilyen alkalomról, vagy akár csak egy egyszerű teadélutánról legyen szó, a HelloVidék megtalálta a tökéletes frissítőket, amelyek a tavasz legillatosabb virágaiból készülnek - és elkészítésük rendkívül pénztárcabarát.

A szörpkészítés, ha egyszer ráéreztünk a mikéntjére, a későbbiekben úgy megy, mint a karikacsapás. Habár számtalan titkos családi receptúra létezik, melyek mind-mind más arányokat, más különleges hozzávalókat írhatnak elő, azzal nem lőhetünk mellé, ha az 1:1-es kristálycukor-folyadék arányt tartjuk, ami az egyszerű cukorszirup receptje. Amennyiben gyümölcsből készítünk szörpöt, amelyek eleve édesek, ennél kevesebb cukrot is használhatunk (lásd a tökéletes házi eperszörp készítése esetében), viszont a virágok csak aromákat tartalmaznak, cukrot nem, ezért (hogy a szörpünk elálljon) fontos ügyelnünk a megfelelő cukortartalomra.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készíthetsz otthon szörpöt ehető virágokból, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!

Címkék:
otthon, tavasz, ital, ünnep, magyarok, egyszerű, hellovidék, anyák napja,