Rengeteg nehéz sorsú magyar kerülhet utcára: kegyetlen kilakoltatási hullám jöhet a moratórium vége után

Pénzcentrum2023. május 1. 15:01

Az Utcajogász Egyesületnél a megélhetési nehézségek miatt arra számítanak, hogy a kilakoltatási moratórium május 30-i lejártával megnő majd a tőlük segítséget kérők száma. Az Utcáról Lakásba Egyesület pedig arról beszélt, egyre többeknek okoz problémát a lakhatás kifizetése, köztük tanároknak, vagy egészségügyi dolgozóknak.

Egyre többeknek okoz problémát a lakhatás kifizetése, köztük tanároknak, vagy egészségügyi dolgozóknak - számolt be az Utcáról Lakásba Egyesület az RTL Híradónak. Kovács Vera, a szervezet szociálpolitikusa szerint ma már olyanok is jelentkeznek náluk segítségért, akik pár éve elképzelhetetlennek tartották, hogy ilyen helyzetbe kerüljenek. Tavaly a kilakoltatási moratórium lejártával több mint 1000 ingatlant árvereztek el Magyarországon.

Kiss Natália, az Utcajogász Egyesület társelnöke arról beszélt, hogy a megélhetési nehézségek miatt arra számítanak, hogy a kilakoltatási moratórium május 30-i lejártával megnő majd a tőlük segítséget kérők száma. Az egyesület egyébként a moratórium lejártának közeledtével ingyenes fogadóórát rendez, május 5-én bárki kérhet tőlük segítséget a fővárosi Blaha Lujza téren.

 

Címkék:
tartozás, kilakoltatás, infláció, kilakoltatási moratórium, rezsitartozás, megélhetés, lakhatás, moratórium, közműtartozás,