Durva összegekbe kerülhet egy esküvő: most lehull a lepel, te mennyit szánnál rá?

Pénzcentrum2023. április 24. 09:17

A gatyánk is rámehet egy jobb lagzi megszervezésére, és ez akkor is jelentős kiadást hozhat, ha "csak" vendégek vagyunk.

Öt-hat millió forint alatt már nem jön ki egy Pest megyei vagy balatoni helyszínen tartott lagzi megszervezése, ráadásul elmúlt már az az idő, amikor az örömszülők finanszírozták ezt - mondta egy esküvőszervező a Blikknek. Kitért arra is: a párok nagy része az esküvőre már saját keresettel rendelkezik, az esetek döntő hányadában már ki is repültek a szülői házból. A esküvőszervezőn keresztül házasuló párok jó része tehát maga spórolja össze a nagy nap költségeit. A szülők persze néha átvállalnak valamilyen költséget, adott esetben a tortát, dekorációt.

Rózsa Diána azt is elmondta, hogy nem csak az lehet komoly anyagi teher egyeseknek, ha ők maguk szervezik az esküvőt: a menyasszonytánckor a vendégeknek is a zsebükbe kell nyúlniuk, egyre mélyebben.

A szűk család mindig nagyobb összeggel járul hozzá a lagzihoz, míg a távolabbi családtagok, barátok nyilván kevesebbet tesznek a borítékba. Ezzel a pár is tisztában van. Azt, hogy mennyit tegyünk bele, rengeteg minden befolyásolja. Például, hogy szükséges-e szállást foglalni a vendégeknek, avagy a szerelmesek átvállalják, de az sem mindegy, milyen anyagi helyzetben vannak a násznép tagjai

- mondta az esküvőszervező, aki hozzátette: két fő esetén legalább 50 ezer forintot illik "betenni a kalapba".

Címkék:
otthon, család, esküvő, pénzügyek, lakodalom, lagzi, párok, rendezvényszervezés, esküvőipar,