Hivatalos! Rezsifelezést jelentett be a kormány: ezek a magyarok örülhetnek

Pénzcentrum2023. április 18. 14:31

Megjelent a Magyar Közlönyben a hivatalos kormányrendelet, ami szerint több mint 50 százalékos rezsicsökkentést vezet be a kormány május 1-től.

Megjelent a kormányrendelet, ami szerint bizonyos fogyasztók május 1-jétől akár 50 százalékos kedvezményt is kaphatnak a rezsire. A kormányrendelet 4. paragrafusának kiegészítése szerint, a bizonyos felhasználók által fizetendő villamos energia egységára a szolgáltatási jogviszony létrejöttének időpontjában alkalmazott áramdíjhoz képest 59 százalékkal csökken, illetve a kialakult ár a szolgáltatási jogviszony részévé válik.

Ugyanennek a rendeletnek a 9. paragrafusa is kiegészítésre került, eszerint a felhasználók által fizetendő földgáz egységára a szolgáltatási jogviszony létrejöttének időpontjában alkalmazott gázdíjhoz képest 52 százalékkal csökken. A második kiegészítés szerint pedig – ahogyan már az előző esetben is – ez a szolgáltatási jogviszony részévé fog válni.

A módosítások 2023. május 1-jén lápnak majd életbe.

Címkék:
rezsi, rezsicsökkentés, május, alkalmazott, jogviszony, szolgáltatás, rendelet, kormányrendelet, magyar közlöny, felhasználók, rezsiemelés,