Nagy átalakulás előtt a magyar vidék: itt van Brüsszel terve, komoly dolgok készülnek éppen

HelloVidék2023. március 21. 08:15

Komoly fejlesztések érkezhetnének az elmaradottabb vidékekre, de ehhez a települések vezetőitől is több együttműködést várnak.

Folyamatosan alakul az a régiós együttműködés, mely során a zöld beruházások ösztönzése és a városok és régiók közvetlen forrásainak növelése 2023-ban is a helyi vezetők egyik legfontosabb prioritása maradna az unióban - ezt írja a HelloVidék. Megjegyzik azt is: az ezzel foglalkozó szervezet márciusi ülésén elfogadta a 2023-as ütemtervet, és megvitatta a zöld beruházások és az innovatív finanszírozás fellendítésének módjait, hogy a helyi és regionális önkormányzatok elő tudják mozdítani a klímasemleges átmenetet.

A tanácskozáson a szakemberek rámutattak, néhány önkormányzat rugalmassága „igencsak korlátozott”, mert a visszatérítendő pénzügyi lehetőség jelenleg nem állnak rendelkezésünkre. Ezért kérnek vissza nem térítendő forrásokat a kitűzött klímacélok megvalósításához. Hangsúlyozták, hogy a zöld átalakulás nagyszerű lehetőség a közinfrastruktúra korszerűsítésére és a helyi gazdaságok megerősítésére, ám a beruházásokhoz megfelelő pénzügyi forrásokra van szükségük - több önkormányzat ugyanis egyedül nem képes előteremteni a szükséges forrásokat.

Ha kíváncsi vagy, hogyan alakulna át a magyar vidék, milyen vállalásokat kell tenni a klímasemlegességhez és a fejlesztésekhez, akkor olvasd el a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!

Címkék:
önkormányzat, vidék, zöld, zöldenergia, zöldháztartások, beruházások, hellovidék, zöldhulladék, zöld energia, zöldítés,