Nagy volt a riadalom a magyar-ukrán határnál: megmozdult a föld Munkács mellett

Pénzcentrum2023. február 28. 08:44

Hétfő hajnalban megmozdult a föld Kárpátalján, a magyar-ukrán határ közelében. A rengés központja a határ közvetlen közelében található Nagydobrony területén lehetett - írja a Kártpáthír.

A föld 03:15-kor mozdult meg a Munkácstól 19 kilométerre nyugatra fekvő magyarok lakta Nagydobrony területén. A Richter-skála szerinti 3,3-as erősségű rengés körülbelül 2 kilométeres mélységben történt

Olekszandr Kendzera, az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Geofizikai Intézetének igazgatója szerint a legtöbb lakos a mennyezeten lévő csillárok rezgését hallotta meg éjjel. Mint mondta, az emberek most a törökországi katasztrófa miatt érzékenyebben reagálnak a földrengésekre, és az efféle kisebb rengések is szorongást, aggodalmat okozhatnak. A földrengés után anyagi kárról nem érkezett hír.

"Hasonló földrengésen minden bizonnyal újra megtörténhetnek, hiszen egy szeizmikus zónában vagyunk, amelybe az Előkárpátok és Kárpátalja is beletartozik. Ott állandóan előfordulnak földrengések, amelyeket a szeizmikus állomások rögzítenek. A Kárpátokban az év során körülbelül 200 földrengést rögzítenek. Hangsúlyozom, pusztítás nem történik az ilyen földrengések során" - magyarázza a szeizmológus.

Címkék:
ukrajna, magyarok, föld, ukrán, kor, földrengés,