Szilágyi István gyilkos fia milliókat örökölt: de mit kezd vele a börtönben?

Pénzcentrum2023. február 14. 15:35

Hiába ő ölte meg saját apját, más örökös hiányában a színész Szilágyi Istvánt fiára marad szülei milliós hagyatéka. Az ilyen esetekben az elítélt pénzét letéti számlákon kezelik, amihez az illető korlátozottan jut hozzá.

Miután a bank elárverezte Szilágyi Istvánék házát, a tartozások levonása után az édesapját meggyilkoló, jelenleg életfogytig tartó börtönbüntetését töltő fiúnak is jut néhány millió forint az örökségből - írja a Blikkruzs.

Az ilyen esetekben az elítélt pénzét letéti számlákon kezelik, amihez az illető korlátozottan jut hozzá. Ezt a számlát nem a bank kezeli, hanem a büntetés-végrehajtás. Ennek bizonyos részét a fogvatartott meghatározott keretek között el tudja költeni, illetve, ha szeretné, a családtagjainak is eljuttathatja.

Mint arról korábban beszámoltunk, életfogytiglanra ítélték Szilágyi István fiát, aki két éve brutálisan végzett édesapjával. Emellett 10 évre eltiltották a közügyektől és a korábbi 2 éves – az apja korábbi bántalmazása miatt kiszabott – felfüggesztett büntetését is le kell töltenie, valamint meg kell fizetnie 2 millió forint bűnügyi költséget.

Címkék:
bankszámla, bank, börtön, gyilkosság, millió, gyilkos, szilágyi istván,