Fontos hír jött a hazai napelemekről: megszólalt az E.ON, erre készüljenek az ügyfelek

Pénzcentrum2023. február 7. 09:14

10 év alatt érkezik annyi napelemigénylés az E.ON-hoz, mint amennyi tavaly. A cég hálózatokért felelős vezérigazgató-helyettese több probléma is hátráltatja a már megigényelt rendszerek telepítését.

Tavaly több mint 130 ezer naperőmű-létesítési igény érkezett a szolgáltatókhoz, ez nagyságrendileg annyi, mint az elmúlt tíz évben összesen. A rezsiemelés, majd a napelem-korlátozás októberi bejelentése óriási megterhelést jelent a szolgáltatóknak, rengetegen várnak az engedélyekre - írja a napi.hu. Az E.ON hálózatokért felelős vezérigazgató-helyettese, Katona Ádám szerint három problémakör is van.

A beérkezett tömeges igények feldolgozása – ezen átcsoportosítással, túlórával, digitalizációval, robotikával próbálnak úrrá lenni. A napelemes beruházások megvalósulásához alapanyagokra, inverterekre van szükség, amelyek ekkora mértékben nem állnak rendelkezésre, és a napelemek csatlakoztatása a hálózatra is gondot okoz.

Az „elképesztő mértékű, robbanásszerű változást”, amit az igénybejelentések számában tapasztaltak, „nem képes kisebb zökkenők nélkül” lekezelni az ügyfélszolgálat. A szakember az ügyfelek megértését és türelmét kérte.

Címkék:
otthon, rezsi, rezsicsökkentés, napelem, beruházás, beruházások, rezsiemelés, napelemstop,