Elképesztő összegért árulják a lipótmezei szellemkastélyt: egy köpésre van a hírhedt elmegyógyintézettől

Pénzcentrum2023. január 22. 10:58

Felbukkant az ingatlanhirdetési oldalakon az OPNI egykori nővérszállója, nincs messze tőle az egykoron hírhedt "tébolyda" főépülete, a hatalmas kísértetkórház. A Sándor-villaként is ismert 110 éves, műemlékvédelmi épületért 1,8 milliárd forintot kér a tulajdonosa.

Hírhedt kastélyt kínálnak eladásra a Lipótmezőn - szúrta ki a Blikk. A II. kerületi Völgy utcában meghirdetett ingatlan nem más, mint az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) volt nővérszállója, nincs messze tőle az egykoron hírhedt "tébolyda" főépülete, a hatalmas kísértetkórház. A Sándor-villaként is ismert 110 éves, műemlékvédelmi épületért 1,8 milliárd forintot kér a tulajdonosa.

Egy hatalmas, 4310 négyzetméteres telken terül a négyszintes villa, a 780 négyzetméteres ház 30 szobának ad otthont. Tartozik hozzá egy 100 négyzetméteres kisebb épület, egy kocsibeálló, amin legalább 50 autó fér el... igazán impozáns tulajdonságok, lenyűgöző a környezet is. Volt vadászkastély, építészkamarai székház is, mielőtt az OPNI-é lett. A Lipót felszámolása után, 2007-ben került ügyfelem tulajdonába, jónéhány felújítást végeztek rajta kívül-belül. Statikai megerősítés, burkolatcsere történt, teljesen új fűtési és hűtési rendszert kapott az épület

– sorolta a lap megkeresésére az ingatlan értékesítésével megbízott cég. A hírhedt épületet nem először próbálják meg eladni, 2015-ben 225 millióért, egy évre rá 650 millióért bukkant fel a hirdetési oldalakon.

Címlapkép forrása: Ingatlan.com

Címkék:
otthon, ingatlan, Budapest, luxusingatlan, ingatlanpiac, kastély, épület, horror,