Leszakad ránk az ég a jövő héten: elő az ernyőkkel, ronda idő lesz!

Pénzcentrum2023. január 15. 18:03

Nagyon sokat fog esni az eső, de nagy hidegbetörésekre még nem kell számítani.

Hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, a Dél-, Nyugat-Dunántúlon, Alpokalján hajnalban havas eső, a magasabban fekvő területeken havazás is. A nyugati megyékben és a Dunántúli-középhegységben itt-ott kevés, latyakos hóréteg is kialakulhat. Az éjszaka első felében a Dunántúlon az északnyugati, míg másutt a déli szél élénkül meg, majd a légmozgás fokozatosan veszít erejéből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul - írja előrejelzásáben a met.hu.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, de átmenetileg akár nagyobb területen is szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. A délnyugat felől érkező csapadékhullámok között napközben akár hosszabb szünet is lehet. Általában esőre számíthatunk, halmazállapot-váltás legfeljebb a magasabb hegycsúcsokon, esetleg az Alpokalja térségében lehet. A déli, délnyugati szél főként keleten megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, délkeleten lesz az enyhébb idő. 

Szerdán több helyen válhat átmenetileg szakadozottabbá a felhőzet. Több helyen számíthatunk esőre, halmazállapot-váltás csak a legmagasabb hegycsúcsokon fordulhat elő. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. Estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul az áramlás. Hajnalban 0 és +8, kora délután 5 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz enyhébb az idő. 

Csütörtökön átmeneti vékonyodások, szakadozások mellett erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző. Több helyen, nagyobb eséllyel az ország keleti felén valószínű csapadék. Általában eső várható, de nyugat és észak felől fokozatosan növekszik a havas eső, hó esélye. Több helyen megerősödik az északi szél. Hajnalban -3 és +6 fok közötti értéket mérhetünk. Délután általában 1, 8 fok várható, de a délkeleti, keleti határvidéken pár fokkal enyhébb lehet az idő. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Pénteken erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Több helyen - nagyobb eséllyel keleten - valószínű eső, halmazállapot-váltásra nyugat és észak felé haladva növekszik az esély. Sokfelé megerősödik az északi szél. A minimum-hőmérséklet általában -3 és +4, a maximum 0 és +7 fok között várható. 

Címkék:
szél, időjárás, hőmérséklet, eső, déli, időjárásjelentés, idő, nyugat,