Így történt a budapesti rendőrgyilkosság: fokozottan veszélyes a társadalomra az elkövető

Pénzcentrum2023. január 14. 12:30

A férfi valamilyen szer hatása alatt lehetett, és nem tett vallomást tegnapi kihallgatásakor. A rendőr halála miatt a miniszterelnök is részvétét fejezte ki.

Kezdeményezték előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki még csütörtök éjjel szúrt meg három rendőrt Budapest XI. kerületében. Két rendőr megsérült, harmadik társuk pedig a helyszínen meghalt. Az első vizsgálatok megállapították, hogy a férfi valamlyen tudatmódosító hatása alatt lehetett, de további részleteket egyelőre nem közöltek. A férfi pénteki kihallgatásán nem tett vallomást, és panasszal is élt a gyanúsítás ellen.

Az ügyészség emlékeztetett: január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt - fűzték hozzá.

A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen - ismertették. A gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el. A csütörtöki támadást garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll - tudatta a főügyészség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata tegnap azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Orbán Viktor miniszterelnök együttérzését fejezte ki a meggyilkolt rendőr hozzátartozóinak, és több párt, illetve politikus is részvétet nyilvánított. Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá léptette elő a meggyilkolt Baumann Pétert. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves. "Nyugodj békében, Péter!" - írta a rendőrség a megemlékezésben.

 

címlapi kép: Lakatos Péter, MTI/MTVA

Címkék:
Budapest, rendőrség, alkohol, férfi, gyilkosság, ámokfutó, drog, rendőr, rendőrök,