Ádáz széllökések söpörnek végig ezeken a vármegyéken: marad a szeszélyes, tavaszias idő

Pénzcentrum2023. január 5. 07:56

Csütörtökön napközben az északnyugatira, nyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, elsősorban a Győr-Békéscsaba szélcsatorna szélesebb sávjában többfelé kísérhetik viharos (ált. 60-70, időnként akár >70 km/h) lökések is - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. 10 vármegyére adtak elsőfokú riasztást nagyerejű széllökés miatt.

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben.

Csütörtökön eleinte közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd a nap második felében a legtöbb helyen határozottan csökken a felhőzet - írja a met.hu. Elszórtan fordulhat elő eső, záporeső. A délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, több helyen erős, néhol viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet kora délután 9 és 15, késő este 4 és 9 fok között alakul.

Pénteken a legtöbb helyen kiderül az ég, ugyanakkor főleg délnyugaton köd és rétegfelhőzet képződhet. Csapadék már nem lesz. A nyugati, északnyugati szél sokfelé élénk marad. A hőmérséklet késő este 4 és 9, hajnalban -1 és +7 fok között valószínű. 

Szakmai megbecsülés, elismertség kutatás 2023

A Pénzcentrum új felmérése ismét arra keresi a választ, hogy milyen az egyes szakmák megítélése Magyarországon: elismertek-e, a társadalmilag hasznos szakmának tekinthetők-e, illetve túl- vagy alulfizetettnek tartott hivatások-e. Két éve, 2021-ben már elvégeztük ugyanezt a kutatást - melynek eredményei itt olvashatók -, így össze tudjuk majd vetni a korábbi adatokkal az új válaszokat. Ez alapján az is kiderül majd, mely szakmák megítélése változott sokat az elmúlt években. Köszönjük, hogy kérdéseinkre adott válaszaiddal segíted a munkánkat!

Címkék:
riasztás, szél, szélvihar, időjárás, hőmérséklet, eső, omsz, zápor, figyelmeztetés, előrejelzés, országos meteorológiai szolgálat, vármegye,