Fontos változás a családi pótléknál: ennek nem biztos, hogy mindenki örül

Pénzcentrum2022. december 22. 09:15

A januárban esedékes családtámogatási ellátások korábban érkeznek a jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén pedig lakcímükre. Akinek utalják az összeget, az ma reggel meg is kapta. Így viszont karácsony után legközelebb csak február elsején jön majd pénz a családoknak.

A decemberi családtámogatási ellátások - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - idén is karácsony előtt megérkeznek a jogosultak bankszámlájára, postai kézbesítés esetén pedig lakcímükre - írta korábban Hornung Ágnes a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Facebookon.

Az előrehozott utalással érintett családtámogatási ellátások közé tartozik a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet). Bankszámlára december 22-én, lakcímre pedig december 22-én vagy 23-án érkezik meg a pénz. Az ellátások kifizetése legkésőbb december 23-ig megtörténik - közölte az államtitkár, hozzátéve: a családtámogatási ellátások előrehozott utalása körülbelül 1 millió 180 ezer családot érint.

2023-ban az első családi pótlék utalás februárban lesz, úgyhogy a családoknak érdemes gondolni a januárra is, amikor nem utalják a juttatást - hiszen az már karácsony előtt megjött.

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2022

Alig heverte ki a világ a pandémiát, februárban máris kitört az orosz-ukrán háború a szomszédunkban, emelkednek a vállalkozások és a háztartások energiaköltségei, nem mellesleg évtizedes rekordokat döntöget az infláció Magyarországon, egyes élelmiszerek pedig Európán belül nálunk emelkednek a legyorsabban. Egy ilyen mozgalmas, kiszámíthatatlan év végén kíváncsiak vagyunk hogy érzik magukat a magyarok, mi befolyásolja leginkább azt, hogy boldogok-e. Most elsősorban egy általános elégedettségi szintet értünk a fogalom alatt, kérdéseinkkel igyekeztünk lefedni egy átlagos élet minden szegmensét: munka, magánélet, közélethez való viszony. A tavalyi év után idén is felmérjük, boldog nép-e a magyar. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki!

Címkék:
pénz, karacsony, családi pótlék, támogatás, családi, december, ellátás, kézbesítés,