Fontos határidő közeleg: csak éjfélig van idő nyilatkozni egy fontos rezsikérdésről

Pénzcentrum2022. december 19. 18:30

Az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult, legfeljebb 2 gigawattórás éves villamosenergia-fogyasztással rendelkező felhasználók még hétfő éjfélig regisztrálhatnak veszélyhelyzeti átmeneti villamosenergia-ellátásra - hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.

Kiemelték: a nyilatkozattétellel elkerülhető, hogy az érintett önkormányzatok, gazdasági társaságok, társadalmi szervezetek vagy egyéb jogalanyok a következő időszakban ellátás nélkül maradjanak. 

A kormányrendelet értelmében az érintettek január elejétől teljes villamosenergia-ellátásra jogosultak átmeneti jelleggel,  tekintettel a veszélyhelyzetre - emlékeztettek. A felhasználók december 14. és december 19. között az MVM Next e célra biztosított elektronikus felületén keresztül e-mail-címük megadásával adhatják le nyilatkozatukat a témában.

A felhasználó és az MVM Next között - hiánytalan nyilatkozattétel esetén - a január 1-től kezdődő ellátási időszakra automatikusan határozatlan idejű, hónapról-hónapra változó árú villamosenergia-vásárlási szerződés jön létre az MVM Next üzletszabályzatában meghatározott minta szerint - írta a MEKH a közleményben.

Címkék:
december, mvm, január, ellátás, villamosenergia,