Így még el tudod kerülni a 200 ezres bírságot: megnyílt egy nagyon fontos kiskapu, erre kell figyelni

Pénzcentrum2022. október 17. 08:30

Október 16-án, vasárnap éjfélkor zárult volna le a népszámlálás online szakasza, azonban sokan az utolsó pillanatra hagyták a kitöltést és így az oldal lefagyott. A kitöltési határidőt szerda reggelig meghosszabbították – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal oldalán.

A vártnál jóval többen hagyták az utolsó utáni pillanatra a népszámlálási hivatal online kitöltését, így a rendszer lefagyott. A kérdőív kitöltésének határidejét éppen ezért az eredeti, október 16. éjféli határidőről szerda reggel 10 óráig tölthetik ki azok, akik az utolsó pillanatra hagyták a feladatot.

A honlapot azóta sikerült helyreállítani a tegnap esti hiba óta. Maga a kitöltés amúgy – ha működik a rendszer – nem több idő, mint 15 perc, de érdemes 25-30 perccel kalkulálni, hiszen nem biztos, hogy minden kérdésre fejből tudjuk a választ.

A népszámlálásban részt venni mindenkinek törvényi kötelezettsége, így, ha ezt megtagadja valaki az súlyos következményekkel járhat: közigazgatási bírsággal sújtható, amelynek mértéke akár 200 ezer forintra is rúghat.

Nincs még vége a kérdéseknek: töltsd ki a Pénzcentrum kérdőívét!

Vannak olyan kérdések, amelyekre a Népszámlálási Kérdőív egyáltalán nem tért ki, pedig ugyanúgy (vagy talán még jobban is?) érdekelhetné a lakosságot. Mi például a legtöbb magyar kedvenc színe? Hányas a lábmérete átlagosan a nőknek? Milyen zenét hallgatnak a legtöbben Békés-megyében? A városiak cicásak és a falusiak kutyásak inkább, vagy fordítva? Hogy isszák a teájukat a fiatalok és az idősek? Melyik a kedvenc évszakunk, ünnepünk? Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keresi most a választ a Pénzcentrum felmérése.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kérdőívet elsősorban azért készítettük, hogy aki már kitöltötte a Népszámlálás kérdőívét, de még lenne kedve töltögetni, itt megtehesse. A kitöltés természetesen névtelenül, anonim módon zajlik és nincsen kapcsolatban a Népszámlálás kérdéseire adott válaszokkal. Fontos! A kérdéssor szándékosan komolytalan, célja pusztán a szórakoztatás. A válaszokból készült elemzések a Pénzcentrumon lesznek olvashatók.

Címkék:
népszámlálás, rendszer, honlap, időpont, hosszabbítás,