Újabb gondot okoz a brutális rezsi a magyaroknak: ezért lehetetlen most áramra váltani itthon

ATV2022. október 5. 08:32

A rezsicsökkentés korlátozása miatt sokan döntenek úgy, hogy gázfűtésről áramra váltanak és napelemet, klímát vagy hőszivattyút szereltetnek be, ezt viszont megnehezíti, hogy jelneleg 2-3 hónapot is kell várni egy új villanyórára – írja az atv.hu.

A hazai gyártók szerint nagyot nőtt a kereslet a villanyórák iránt, ugyanis a drága gáz helyett egyre többen fűtenének árammal, ez viszont felborította a villamos piac igényeit. Lesnyik Zoltán villanyszerelő elmondta, akad, hogy van, akinek 2-3 hónapot is kell várni a villanyóraszekrényre.

Most nem tudjuk, hogy mitévők legyünk, egyáltalán mikor lesz szekrény. Egy-két darab érkezik, de 10-20-an vagyunk regisztrált szerelők, és mindenkinek legalább 5-6 kellene

– magyarázta. 

Csatári László, a villanyóra szekrények magyarországi gyártója arról beszélt a csatornának, hogy za elmúlt évek messze legnagyobb beruházásait hajtotték végre azért, hogy a lehető leggyorsabb legyen a termelésük, és orvosolják a hiányt.

Címkék:
fűtés, gáz, rezsi, gázszolgáltató, áram, gázszámla, rezsicsökkentés, rezsidémon, hiány, földgáz, áram ára, rezsiemelés, földgáz ára,