Ez az igazi nyugdíjkatasztrófa: változik a számlázási rend az MVM-nél, sokak járhatnak pórul

Pénzcentrum2022. szeptember 28. 19:31

Tízezrével kerülhetnek bajba a nyugdíjasok, mert az MVM megváltoztatta a rezsiszámlák fizetésének határidejét.

Eddig a hónap közepéig, jellemzően 15-éig kellett megfizetni a rezsiszámlákon feltüntetett összeget, azonban a szeptemberi számlákon már október 7-i dátum szerepel. Ezzel pedig rengeteg nyugdíjas kerülhet súlyos bajba: az öregséi illetéket ugyanis csak a hónap tizedik napja után szokta elküldeni az állam - szúrta ki az RTL Híradó.

A Nyugdíjasparlament elnöke attól tart, hogy az érintett szépkorúak a nehéz anyagi helyzet miatt akár értékeik eladására, vagy akár uzsorakamatra is rákényszerülhetnek, ha bajba kerülnek a rezsiszámlák miatt. 

Az egyik érintett a híradónak azt mondta: fogalma sincs, hogyan fogja kigazdaálkodni azt az összeget, amit a rezsire be kell fizetni, mikor már így is alig jön ki a nyugdíjfizetés előtt az apanázsból.

Miért hozták előbbre a fizetési határidőt, amikor így sokan fognak késedelmi pótlékot fizetni? Miért így intézik a dolgot, hogy többen kelljen fizetni?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 - tette fel a kérdést egy név nélkül nyilatkozó, de érintett nyugdíjas.

 

Címkék:
rezsi, nyugdíjas, rezsicsökkentés, nyugdíjasok, rezsicsekk, rezsiemelés,