Árulják Göncz Árpád legendás villáját: tényleg jól járhat, aki megszerzi?

Pénzcentrum2022. szeptember 26. 10:46

Árverésre bocsájtja a magyar állam azt a villát, amiben Göncz Árpád és felesége lakott 2000-től. A II. kerületi Vérhalom téren álló ház több mint 1800 négyzetméteres és körülbelül 5 millió forintnyi ingóság is jár vele – szúrta ki a 444.hu.

Eladják Göncz Árpád volt köztársasági elnök és felesége, Göntér Mária Zsuzsanna villáját, ahová 2000-ben költöztek. A II. kerület egy kiemelt részén található villára 496 millió forintról fog indulni a licit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. oldalán. A több mint 1800 négyzetméteres villához még jár körülbelül 5 millió forintnyi ingóság is.

Érdemes kiemelni, hogy a kerületben a használt lakások négyzetméterára bőven 1 millió forint felett van, a Vérhalom tér pedig pláne kiemelt lokációnak számít, az átlagosnál magasabb fajlagos árral. Így, akinek sikerült a kikiáltási ár környékén megszereznie az ingatlant – vagy annak a közelében – az bőven jól járhat, hiszen egy ekkora villa ára bőven meghaladhatja az 1-1,5 milliárd forintot is. Jó példa erre, a legendás Korda-villa, amelynél a közel 1500 négyzetméteres épület 780 millió forint környékén cserélhetett gazdát.

Címkék:
forint, milliárdos, eladó, milliók, villa, millió, milliárd, négyzetméter, négyzetméterár, ingóság,