Korábban jöhetnek a sokkoló rezsiszámlák: sarkvidéki hideg éri el hamarosan Európát

Portfolio2022. szeptember 24. 18:15

A hideg hőmérséklet beköszönte a takarékosság nélkül növelni fogja az európai háztartások energiafogyasztását, és beköszönthetnek a magasabb, mostani gáz- és áramárak mellett sokkoló rezsiszámlák.  

Londonban a hőmérséklet majdnem 5 Celsius-fokkal lesz az átlagos alatt, és akár 6,5 Celsius-fokig is csökkenhet szeptember 27-én éjszaka. Eközben Frankfurtban szeptember 28-án 3,5 Celsius-fokkal lesz alacsonyabb a szokásosnál, míg Franciaország és Spanyolország egyes részein szintén 3-4 fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklet az ebben az évszakban megszokottnál - írj a Portfolio a  Maxar Technologies Inc. előrejelzése alapján.

A brit meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint ahogy a sarkvidéki levegő dél felé áramlik, az erős északi szél fokozza a hűvös érzést, ezért várható, hogy a jövő hét elején fokozódik a hideg. Hivatalosan a fűtési szezon csak októberben kezdődik, ám ez a mostani hideg lehet az első tesztidőszak az új energiaárak és az országok fogyasztáscsökkentési törekvései mellett.

 

Címkék:
rezsi, szél, rezsicsökkentés, hőmérséklet, hidegfront, rezsiharc, szeptember, hideg, előrejelzés, celsius, rezsiszámla, rezsidíj, sarkvidék,