Megszólalt az államtitkár: végül a távhősöket is utóléri a rezsiemelés?

Pénzcentrum2022. szeptember 15. 09:30

Az áremelkedés miatt valószínűleg nem kell aggódniuk a távhőt használóknak, de előfordulhat, hogy ugyanannyi pénzért kevesebb hő jut a magyar lakásokba.

Ezen a télen a lakossági felhasználóknak átadott hőmennyiség csökkentését tervezik a távhőrendszerekben. Az azonban, hogy mennyivel kevesebb jutna a távhős lakásoknak, és pontosan mi lenne a módszer, még nincs kidolgozva - ezt vette ki a Népszava az energetikáért felelős államtitkár szavaiból.

A lap által megkérdezett szakemberek szerint ez nem azt jelentené, hogy a víz vagy a fűtés hőfoka lenne kisebb, azt viszont igen, hogy ugyanannyi távhőért fizetett pénzért adott esetben kevesebbet kapnának a távhős lakásban élő családok. Azt azonban, hogy hány sokkal lenne kevesebb a távhős lakásokban, még a szakemberek sem merték megtippelni: a sok mérő nélküli lakás miatt ugyanis egy alapos egyeztetésre lenne szükség a hogyanokról, ez azonban mindeddig elmaradt.

Mondd el, hogy élsz!

Régóta nem volt olyan magas az infláció Magyarországon, mint 2022. augusztusában: 2021 azonos időszakához képest ugyanis az árak átlagosan több mint 15,6 százalékkal voltak magasabbak. Nincs olyan háztartás Magyarországon, amely ne érezné a saját bőrén a rohanó infláció okozta hatásokat. Mostani kérdőívünkben a magyar háztartások anyagi helyzetéről szeretnénk képet kapni, mennyire viselte meg őket a gyorsuló infláció, az energiaárak emelkedése, és hogy hatnak ezek a megtakarításaikra. Köszönjük, ha segítesz a kitöltéssel.

Címkék:
fűtés, rezsi, víz, magyarország, melegvíz, távhő, rezsiköltség, melegvíz ellátás, rezsiemelés, rezsikalkulátor,