Figyelem, csaló szakik garázdálkodnak Magyarországon: kontármunka után lépnek le a milliókkal

Pénzcentrum2022. szeptember 4. 10:57

Újabb horrorsztorit osztott meg YouTube-csatornáján a Szakiellenőr: egy elsőre korrektnek tűnő építési vállalkozó zsebre tett több millió forintot egy tetőfelújításra, de a történet vége az lett, hogy a ház a mai napig tető nélkül ázik. A kivitelező nem hajlandó kifizetni a károkat, és a munkát sem akarja befejezni. Az ismert YouTube-os szerint egyre többen jelentkeznek nála hasonló történetekkel.

Újabb szörnyű történetet osztott meg YouTube-csatornáján a Szakiellenőr: ismét lecsapott a tetőmaffia, többmilliós kért okozva egy családnak. Történt ugyanis, hogy egy nézőből lett ügyfél megbízott valakit, hogy újítsa fel a tetőjét, erre pedig nem vett igénybe államilag támogatott forrást, csak saját megtakarításait fordította volna a munkára.

Ezt tudta a kihívott vállalkozó is, akinek megmondták, pontos árajánlatot adjon, mert csak akkor vágnak bele a tetőfelújításba, ha belefér a keretbe. Elsőre a szaki korrektnek, megbízhatónak tűnt, felmérte a helyzetet, ezt követően pedig majd' egy órán keresztül számolgatott.

Meg is kötötték a szerződést, de az első gyanús jel már a munka megkezdése után pár nappal jelentkezett: a kivitelező olcsóbb, üveggyapot szigetelést hozott, holott a drágább kőzetgyapotban állapodtak meg a szerződésben. Így elvitte a szigetelést, mondván, hoz helyette olyat, amiben megállaodtak, viszont azóta sincs helyette más.

Sőt, jelenleg ott tart a dolog, hogy tető még mindig nincs a házon, ami így konkrétan mindenhol ázik, a nappaliban vödrökbe, edényekbe gyűjtik a vizet, mindhiába.

A vállalkozó ugyanis lebontotta a régit, de az új szerkezet több ponton is hibás volt, a Szakiellenőr a szemlén le is bontatta az egész kókánymunkát. Bár a kivitelező hozott egy új ácsot, de az alvállalkozót nem fizette ki, és az anyagköltség is jóval több lett, mint amit előre kiszámolt - ebbe sem fizetett pénzt, a megrendelő állta.

Ez annak fényében is érdekes, mert a szerződéskötéskor a kivitelező leszögezte: a legrosszabb esetben sem fizetnek majd többet 6 millió forintnál, mindent bőven számolt. Ehhez képest egyébként már a negyedik napon megemelkedett az ár.

A tetőlemez hosszú hetek várakozás után sem érkezett meg, a tulajdonos már abban sem volt biztos, hogy a szaki megrendelte a kifizetett előlegből. Így végül maguk rendelték meg az anyagot nagykereskedésből, a vállalkozó pedig csak hosszas veszekedés után fizette ki azt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A család már ott tart, hogy nekik is elfogyott az összes pénzük, tető pedig még mindig nincs a fejük felett. A kivitelező végül írásban, a rendőrök előtt be is ismerte, hogy tartozik a megrendelőnek több mint 800 ezer forinttal, amiért nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. Pénz azóta sincs, ahogyan tető sem. Az ács elérhetetlen, a vállalkozó pedig ígérgeti, hogy másnap megadja a tartozását - persze, semmit sem történik.

Ráadásul a Szakiellenőr szerint Lénárddarócon és környékén is rengeteg embert átvert már ugyanez a vállalkozó, és a csatorna más nézői is jelezték, hogy ők is belesétáltak más csalók csapdáiba.

Címlapkép: YouTube

Címkék:
otthon, csaló, felújítás, építkezés, szaki, tetőszerkezet, youtube, vállalkozó, tetőfedés,