Tömegével bukják a magyarok az ingatlanjaikat: itt vannak a számok, brutális a tendencia

Pénzcentrum2022. augusztus 23. 20:03

Mindössze két hónapja értek véget a moratóriumok, de már ezer feletti az elárverezett ingatlanok száma -  tudta meg az RTL Klub Híradója.

1100 ingatlant árvereztek el azóta, hogy június 15-én, vagyis alig több mint két hónapja véget ért a kényszerárverezési, valamint a kilakoltatási moratórium- A családok kasszáját elég érzékenyen érinti az infláció, de nem tesz jót az alapkamat folyamatos emelkedése sem - ha pedig eltörlik a kamatstopot a lakáshiteleknél, még rosszabb lehet a helyzet.

Mint az RTL a Magyar Bírósági Végrehajtói Kartól megtudta, az 1100 ingatlan csaknem ötöde annak a mennyiségnek, amennyit mindeddig évente értékesítettek ilyen módon, vagyis komoly tempóban zajlanak a kényszerárverezések. A szakértők szerint hiába nagyon magas ráadásul ez a szám, még ez sem mutatja teljesen az érintettek pontos arányát és számát.

Ez a szám nem mutatja a problémával érintettek teljességét, mivel minket csak budapestiek vagy olyanok érnek el, akik otthonosan mozognak az interneten

 - közölte a portállal az Utcajogász Egyesület. Mint mondják: az ügyfelek nagy része nem is a kilakoltatás ténye miatt fordul hozzájuk, hanem azért, hogy a végrehajtás felfüggesztéséről kérjenek információkat. Attól is lehet tartani, hogy a hiteleket nem fizetők, amiett gyorsan nehéz helyzetbe kerülők 5 százalék föle fog emelkedni.

Címkék:
kilakoltatás, árverés, kényszerértékesítés, kilakoltatási moratórium, szám, lefoglalás, lefoglalt ingatlanok árverése,