Fájni fog a rezsiemelés? A magyarok nagy többsége biztos benne, hogy többet fog fizetni

Pénzcentrum2022. augusztus 23. 08:30

A háztartások kétharmada véli úgy, hogy szeptembertől meg fogja érezni a rezsicsökkentés csökkentését. A változások legnagyobb arányban a családi házakban és a 100 négyzetméternél nagyobb ingatlanban élőket aggasztják.

A lakosság saját becslései szerint átlagosan 27 ezer forinttal kerülhetnek többe a rezsiszámlák – derül ki a GKI és a Masterplast augusztusi közvélemény-kutatásából. A háztartások kétharmada véli úgy, hogy szeptembertől meg fogja érezni a rezsicsökkentés csökkentését.

A változások legnagyobb arányban a családi házakban és a 100 négyzetméternél nagyobb ingatlanban élőket aggasztják, de a kisvárosok és a községek lakóinak is több mint háromnegyede aggódik a rezsiköltség szeptembertől várható növekedése miatt. 

A megkérdezettek átlagosan 27 ezer forinttal nagyobb havi teherrel számolnak; a családi házban élők számlái többel, a társasházban élők kevesebbel növekedhetnek.

Címkék:
rezsi, rezsicsökkentés, háztartási készülék, háztartás, háztartások, rezsiköltség, rezsidíj, rezsicsekk, rezsiemelés, rezsikalkulátor,