Súlyos az aszály, vízkorlátozás van érvényben: ezeket a magyar településeket érinti a legdurvábban

Pénzcentrum2022. július 24. 14:02

A súlyos aszály miatt 12 budakörnyéki településen vezettek be vízkorlátozást. A körzet képviselője türelemre és megértésre kéri az érintett lakosságot, állítása szerint már dolgoznak a megoldáson.

Az országgyűlési képviselő a közösségi oldalára feltöltött videójában rámutatott, hogy a kánikula és a megnövekedett vízfogyasztás miatt a szolgáltató másodfokú vízkorlátozást rendelt el Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Csobánka, Szentendre, Tahitótfalu, Leányfalu és Nagykovácsi településen. Hozzátette: az ő választókörzetében Solymárt, Nagykovácsit és Pilisszentivánt érinti az intézkedés, de rendkívül fontosnak nevezte, hogy valamennyi felsorolt településen az ott élők korlátozzák a víz felhasználását a legszükségesebbekre.

Nagy tisztelettel kérek mindenkit, aki a felsorolt településeken él, legyen kedves a víz használatát, a víz felhasználását csak a legszükségesebbekre korlátozza, így el tudjuk kerülni a vízhiányos, pláne a tartósan vízhiányos állapotot, így tudunk segíteni a másiknak

- fogalmazott Menczer Tamás.

A képviselő szerint nehezíti a helyzetet, hogy a Duna vízállása alacsony, így a vízkivétel, a vízfelvétel is nehezebb, korlátozottabb, ráadásul sok, összesen 14 településről van szó. Beszámolt arról is, hogy folyamatosan együtt dolgoznak Vitályos Eszterrel, a szomszédos választási körzet országgyűlési képviselőjével, a katasztrófavédelem munkatársaival, a polgármesterekkel, az önkormányzatokkal és a szolgáltatókkal.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Menczer Tamás azt is mondta: mivel a legutóbbi ilyen esetnél Solymár volt leginkább érintett, már most a Magyar Honvédség segítségét kérte. Két nyolc köbméteres szállítóautó rövidesen el fog indulni és munkába fog állni - folytatta, hozzátéve: Solymáron folyamatosan hordani fogják a vizet a solymári tározókba. "Nagyon bízom benne, hogy így Solymáron a vízhiányos állapotot el tudjuk majd kerülni, de nagyon nagy szükségünk van a felsorolt településen élők együttműködésére is" - fogalmazott a képviselő, megköszönve a honvédség segítségét és az ott élők megértését.

Címkék:
otthon, buda, facebook, vízhiány, ivóvíz, korlátozás, aszály, csapvíz, menczer tamás,