Vízparti nyaralót vennél 20 millió alatt? Nem lehetetlen: itt a legolcsóbb települések listája

HelloVidék2022. július 4. 08:15

Mára már csak a legtehetősebbek tudják megfizetni a vízközeli ingatlanokat, de azért ha körbenézünk az ingatlanpiacon, némi szerencsével elfogadható áron is kifoghatunk akár egy magánstéges vízparti bungalót is - írja a HelloVidék.

A balatoni nyaralók már a középosztály egy részének is megfizethetetlenek. A vízparti ingatlanok, amelyek maximum 50-100 méterre találhatóak a víztől pedig már luxusnak számítanak. Persze előfordulhat, hogy ha romlik a gazdasági helyzet, akkor egyre többen próbálnak majd megszabadulni a nyaralójuktól, ami, ha nem is csökkenti az árakat, de jelentősen lelassítja majd a drágulást - írja a HelloVidék.

A kiemelt üdülőövezetek közül a legnagyobb, több mint 30 százalék feletti mértékben a Tisza-tónál nőttek a négyzetméterárak 2021-ben, ugyanakkor itt még mindig jóval alacsonyabbak, mint a Balatonnál. Számottevő, 20 százalék körüli volt az emelkedés a Mátra-Bükk üdülőövezetben. A legkevésbé Sopron-Kőszeghegyalján és Budapest közelében nőtt a négyzetméterenkénti ár, 7, illetve 8,6 százalékkal.

A lakások és üdülők négyzetméterenkénti ára továbbra is a Tisza-tónál a legalacsonyabb, a kiugró drágulás ellenére is 140 ezer forintos átlagos négyzetméterárak a jellemzőek.

Ha nem ragaszkodunk kifejezetten a Balatonhoz, akár már 10 millió alatt is ráakadhatunk egy vízparti ingatlanra. 

Ha érdekel a legolcsóbb települések listája, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
nyaraló, millió, négyzetméterár, vízpart, tisza, hellovidék, tisza-tó, települések,